Haugesund

De siste dagene har jeg vært her i Haugesund. Dette er en ganske fin by som ligger mellom Stavanger og Bergen. 🙂

Det jeg har gjort her i Haugesund er litt sightseeing. Først var jeg rundt omkring på Karmøy. Her gikk vi på stiene til Vigsnes Kobberverk. Det var her kobberen til Frihetsgudinnen i New York kom fra. Visstnok. 🙂

Etter den turen dro jeg til Skudeneshavn. Gamlebyen her er ganske flott og “idyllisk”. 🙂 Mange gamle bygninger og flott utsikt når man ignorerer stygge skip og et kjempestort bygg til en bedrift med “stål” i navnet. 😛

Man kan også se en månestein i Skudeneshavn. Dette er selvsagt ikke en stein fra månen, men den ser veldig rar ut. Dette fordi den kom dit med isbreene for 10 000 år siden. Spanande.

Dagen etter ble det rusling i sentrum av byen, blant annet “nede på kaien”.  På denne gåturen møtte vi opptil flere korps i gatene, noe som gjorde oss litt forvirret. Vi skjønte nemlig ikke hvorfor. Korpsene sto i forskjellige kryss, to og to mot hverandre. Så spilte de annenhver låt. Vet enda ikke hvorfor. 🙂

Den tredje dagen gikk vi ut til Ryvarden fyr. Dette er en vindfull tur ut til et fyr. En kort, men fin tur i vakkert landskap. 🙂 Skal du gå dit selv, anbefaler jeg vindtette klær. Det blåser stort sett alltid ganske mye der. For de som husker Sleipner-ulykken, så var det rett ved Ryvarden fyr at den gikk ned. Det står et fint minnesmerke ved stien som er verdt å stoppe ved for å vise litt respekt. 🙂

På onsdag skal jeg tilbake igjen til Molde. Det som gjenstår her i Haugesund frem til da er ingenting. Dette betyr nok stort sett slasking med film og lignende. Når jeg er tilbake i Molde skal jeg overføre bildene jeg har tatt over til PC, og laste opp noen av de her. Så følg med!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s