Skolestart

Da sniker datoen for skolestart seg innpå. Jeg tror jeg starter så sent som 23. august, men det er litt usikkert. Det er nemlig bare ett fag som har kommet ut med informasjon hittil. :p

Dette faget heter Systemforvaltning, og beskrivelsen er som følger:

I dette kurset skal vi se nærmere på arbeidsoppgaver som faller naturlig inn under ansvarsområdet til systemansvarlig, utover den tekniske driften av selve datamaskinene. Vi skal heve blikket opp fra selve PC’en og fokusere på hvilke rutiner vi trenger for å sikre en best mulig utnyttelse av vårt datasystem.

Mellom uke 34 og 46 skal det være 5 samlinger, før eksamen en gang i desember. Jeg gleder meg faktisk til å begynne ^^ Er ikke et like stort ork å komme seg til og fra skolen når man bor en knapp kilometer flat mark unna, og ikke fem kilometer ned (til skolen) og opp (fra skolen).

Vil også si at jeg er meget fornøyd med min HTC Desire. Denne får du for 3799 på elkjop.no, og 499 (totalpris 3367 med Champion 239 (239 kroner/mnd minimum) pluss mobilsurf medium (100mb/mnd) hos Tele2. Den er i skrivende stund på lager hos Tele2. Batteriet varer i sånn omtrent to dager (avhengig av bruk). Bruker du den mye (surfing, musikk, spilling), så må du forvente å kanskje måtte lade hver natt. Bruker du GPS forsvinner batteriet relativt fort, da dette bruker forholdsvis mye strøm. 🙂 Den kommer med Android 2.1, som er nest siste versjon. Android 2.2 skal visstnok komme om ikke så veldig lenge.

Skal du ha deg en bærbar PC til skolestart, har Komplett.no nå tilbud på HP Pavillion dv6-2133. Denne er på 15.6″ (tommer), noe som er en relativt vanlig størrelse på bærbare maskiner (burde passe bra i de fleste sekker). Vekten er på 2,9kg. Ikke en lettvekter, men ingen burde ha store problemer å bære den. I sekken er den ikke spesielt mye tyngre enn en mattebok uansett. ( 😉 )

Harddisken er på 500GB, prosessoren er 2.1GHz dual-core, det er 4GB RAM og operativsystemet er Windows 7. Maskinen har en DVD-leser og -brenner, integrert vevkamera, 5 i 1 kortleser og skjermen har en maksoppløsning på 1366×768. Dette er ikke verdens beste oppløsning, men burde fungere for den vanlige nordmann. Skal du ha bedre oppløsning øker ofte prisen en del. Du finner mer informasjon her.

Skal du ha en batterikonge, anbefaler jeg ASUS UL30A 13,3″. Denne koster 6.995, som er noe dyrere enn den nevnt over. Den er også mindre i størrelse, men har samme oppløsning på skjerm. Batteriet har større kapasitet (8 celler mot 6 celler) og komponentene krever mindre strøm. Du finner den her. Selv har jeg lillebroren.

2 thoughts on “Skolestart

  1. Jeg har kjøpt meg HTC Wildfire. Lillebroren til Desire:p Gleder meg til skolestart jeg også:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s