Molde

Ja, da var besøket i Haugesund over. Jeg er nå tilbake i Molde.

Siste dagen i Haugesund (søndag, regner ikke med mandag, siden vi dro litt etter sju) ble brukt til å se oss litt mer rundt. Det var Vikingfestival på Karmøy, så vi tok oss en tur ut dit. Der kunne vi kjøpe diverse håndlagde saker og vikingartikler (mest for barna – tresverd, pil og bue, osv). Når vi hadde sett og hørt på det meste der, så gikk vi tilbake til bilen, og satte kursen for Vigsnes Grubedrift (Kobberverk). Dersom du aldri har hørt om det før, så ligger det også på Karmøy – Visnes. Noe som er relatert til dette kobberverket regner jeg med at du har hørt om før. Frihetsgudinnen. Det er nemlig en veldig stor kobberstatue borte i USA. Kobberen som ble brukt for å lage denne statuen kommer fra Vigsnes Kobberverk. Kobberen fra Vigsnes var nemlig plassen for den beste kobberen i stort sett hele europa. For å gjøre det kjent for turister som besøker plassen, har de satt opp en miniatyr av Frihetsgudinnen der.

Turen hjem til Molde ble noe lengre enn planlagt.

Når vi hadde kommet litt over halvveis til Molde, hørte vi på nyhetene at ferga mellom Molde og Vestnes (den siste av fem vi skulle ta) hadde klart å kræsje i fergeleiet på Vestnes, og ingen god reserveløsning med tanke på de store og nye fergene som nå seiler strekningen. Dette førte til at vi tok en omveg via Trollstigen og Åndalsnes. Det er jo vakkert på Trollstigen, men den er også ganske høyt oppe. På veg opp mot toppen fikk vi da både regn, sludd og bittelitt snø. Alt gikk fint, men den 10 timer lange turen ble plutselig sånn omtrent 12 timer. At vegen var infisert av tyskere på bobiltur og vegarbeid gjorde ikke saken så enormt mye bedre, da det ofte gikk i 50 i 80-sonen. Utlendingene “må jo få se på utsikten mens de kjører”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s